tiistai 6. joulukuuta 2011

Joulukalenteri, 6. päivä
Kuvalähde:maailmankaupat.fi
Bagdha Enterprises

Bagdha Enterprises perustettiin Bangladeshiin vuonna 1984 työllistämään alueen naisia. Se valmistaa hamppu- ja juuttinaruja sekä -köysiä ja nykyään myös puukäsitöitä. Naiset työskentelevät kotonaan, hakevat valmistusmateriaalit keskuksesta ja palauttavat tuotteensa sinne. Tasajako myy Bagdha Enterprises-yhteisön hamppunaruja.

Bonoful Handmade Paper Project

Vuonna 1993 Bonoful Handmade Paper Project alkoi Bangladeshissa valmistaa käsintehtyä paperia vastatakseen suureen kysyntään. Paperin tärkein valmistusmateriaali on hamppu, josta valmistetusta paperista tehdään mm. kortteja, valokuva-albumeita ja kirjepaperia. Yhteisössä työskentelee 60 naista. Tasajaolla on myynnissä Bonoful Handmade Paper Projectin mm. albumeita.

Corr-The Jute Works

Järjestö perustettiin vuonna 1973 ja nykyisin siinä työskentelee 140:n käsityöläisryhmän 3524 ihmistä. Jute Worksin tuotteet valmistetaan pienissä osuuskunnissa tai osuuskuntamaisissa ryhmissä ympäri Bangladeshia. Tuotteet valmistetaan mm. juutista, savesta, rottingista ja ruohosta. Järjestö tarjoaa koulutusta ja antaa apua monenlaisissa asioissa, kuten kaivojen ja taimitarhojen rakentamisessa. Tasajako myy The Jute Worksin tuotteista mm. amppeleita, juuttienkeleitä, kehtoja ja lasinalusia.

Shuktara Handmade Paper Project

Järjestö perustettiin Bangladeshiin vuonna 1989 työllistämään alueen naisia. Nykyisin se työllistää 73 naista, jotka valmistavat paperia paikallisista materiaaleista (mm. hamppu ja juutti) ja tekevät paperisa erilaisia tuotteita, kuten muistikirjoja. Tuotteita myydään pääasiassa ulkomaille. Tasajaolla on myynnissä Shuktaran muistikirjoja.

Thanapara Swallows Development Society

Kansalaisjärjestö perustettiin vuonna 1972 Bangladeshiin luomaan työtä maaseudun naisille parantaen samalla heidän elinolojaan. Thanapara valmistaa monenlaisia puuvillavaatteita ja juuttikasseja, tarjoaa ilmaista koulutusta köyhille lapsille, tukee lähikyliä erilaisin ohjelmin sekä kertoo naisille ja maattomille heidän oikeuksistaan. Käsityötuotannossa on 112 ihmistä, joista suurin osa naisia. Tuotannossa on eri osastoja ja uusille työntekijöille tarjotaan koulutusta. Thanapara käyttää osassa tuotteitaan itse kehittämäänsä kasvivärjäystä ja tuotteissa käytetään muovinappien sijaan kookosnappeja. Tasajako myy Thanaparan tuotteista mm. juuttikasseja ja kookosnappeja.

Lähteet:http://maailmankaupat.fi/tuottajat/index.ht

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti