maanantai 19. joulukuuta 2011

Joulukalenteri, 19.päivä

Kuva:cheapflights.co.uk
Chilessä joulu on keskellä kesää ja koululaiset ovat kesälomalla. Chileläiset kutsuvat joulupukkia nimellä  “Viejito Pascuero”(Vanha ukko joulu) tai nimellä “Papa Noel.”Hän matkustaa porojen vetämällä reellä ja tuo lahjoja kilteille lapsille. Lahjoja tuodessaan hän kiipeää sisään savupiipusta tai ikkunasta.

Joulu on aikaa nauttia perheen seurasta ja kotiruuasta. Joulukorteja lähetetään, lahjoja ostetaan läheisille ja sukulaiset tulevat vierailuille.Koti koristellaan ja joulukuusi on joko aito tai keinotekoinen. Kuusen lisäksi kodeissa on myös seimiasetelmia.

Jouluaaton vietto aloitetaan iltapäivästä ja iso illallinen tarjoillaan myöhään illalla. Jouluaterialla on tarjolla uunissa paistettua kanaa, kalkkunaa tai muuta lihaa. Makea hedelmäkakku, Pan de Pascua,on perinteinen jälkiruoka. Perinteinen jouludrinkki Cola de Mono eli Apinan häntä valmistetaan kahvista, maidosta, likööristä, kanelista ja sokerista.

Kekiyön aikaan lahjat jaetaan ja avataan. Lapset lähtevät uusine leluineen ja pyörineen ulos esittelemään niitä muille ja aikuiset valvovat myöhään juhlien ystävien ja sukulaisten kesken.
Lähde: joeskitchen.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti