perjantai 19. maaliskuuta 2010

Toimeentulotuesta Tampereella

Tampereen sosiaalitoimistoissa rikotaan toistuvasti lakia. Laki sanoo, että toimeentulotukihakemus pitäisi käsitellä 7 päivän sisällä. Pahimmillaan Tampereella menee siihen pari kuukautta. Tästä suivaantuneena eräs ystäväni otti yhteyttä Tampereen kaupunginvaltuutettuihin ja sai mm. seuraavia vastauksia:

“Tietääkseni lääni on antanut Tampereelle uhkasakon toistuvasta määräaikojen ylittämisestä. Siksi olisi ihan hyvä, jos tekisit valituksen.”
“Ongelma on se, että samaan aikaan valtuusto on asettanut sijaiskiellon. Tämä tarkoittaa sitä, että (sairas)lomalla olevien tilalle ei palkata sijaisia. Tämä on järjetöntä.”

“Tilannehan meidän mielestämme vielä huononee kun kaupunki on vähentämässä vielä olemassa olevia sosiaaliasemia kuudesta kolmeen.”
Siispä ystäväni otti yhteyttä sosiaaliasiamieheen ja sai sieltä seuraavan vastauksen:

“Tiedoksesi kuitenkin, että asiasta on jo tehty useita kanteluita ja aluehallintovirasto seuraa tilannetta koko ajan. Aluehallintovirasto on lisäksi jo huomauttanut Tampereen kaupunkia asiasta. Toisin sanoen kantelun tekeminen ei enää tässä vaiheessa tuo lisäarvoa asialle mutta toki sinulla on oikeus se tehdä.”

Tämän viikon Tori lehti kertoi, että päätös sosiaaliasemien supistamisesta kuudesta kolmeen on tehty. Siitäkin huolimatta, että suurin osa asiakkaista ja työntekijöistä on sitä vastaan ja lasten-ja nuorten lautakunta oli äänestänyt neljän aseman puolesta.

-Elisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti