keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Mitä haluaisit ostaa reiluna?

Kuva:http://www.ethletic.se/
Esitän teille kaikille rakkaat tasislaiset utopistisen kysymyksen: Mitä sinä haluaisit ostaa reilusti tuotettuna? Omalla kohdallani kysymys tulee aina mieleen vaate- ja kenkäostoksilla. Kuulun siihen ehkä marginaaliseen joukkoon kuluttajia, joka ei ole koskaan ostanut mitään H&M:ltä, vaan yritän ostaa suurimman osan vaatteistani käytettynä kirppareilta. Kenkien löytäminen on kuitenkin todella vaikeaa, koska niitä ei voi muokkailla oman kokoisiksi niin kuin vaatteita voi, vaan pitäisi löytyä juuri sopiva koko, malli ja toivoa vieläpä, etteivät kengät ole ihan littaanastutut!

Tuskailen just uusien tanssi/jumppakenkien ostamisen kanssa: jotain pitäis saada, ettei tarvi pomppia avojaloin ja rasittaa niveliä, mutta niket ja adidakset ei houkuttele kaikkien niiden artikkelien jälkeen, jotka olen lukenut..kannattaako siis ostaa merkittömät ja halvemmat supermarketkengät? Vai onko merkkikenkien valmistajilla ainakin jonkinlaista yritystä pestä imagoaan eettisemmäksi ja vihreämmäksi, toisin kuin “tuntemattomien merkkien” valmistajilla?

Tällaisia ajatuksia pyörii päässä, kun selailen valmistajien ja jälleenmyyjien sivuja, enkä löydä kaikkea sitä tietoa, mitä ennen kenkien ostamista haluaisin. Toivon siis reilun kaupan merkin ilmestyvän pikapuoliin edes joihinkin vaate- ja urheiluvälinekauppojen tuotteisiin, että valitseminen olisi helpompaa. Jalkapallojahan on jo, miksi ei siis myös jalkapallo- ja muita urheilukenkiä?

-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti