torstai 4. helmikuuta 2010

Tavaroista ja tilauksista

Viime viikolla kaupalta kyseltiin kahtakin asiaa: reppuja ja aamutossuja. Molempiin oli pakko vastata ei. Reppuja valikoimassamme on kyllä ollut ja niitä tilataan kyllä jossain vaiheessa lisää, mutta ne ovat ehkä enemmänkin sesonkituote joita menee enemmän kesällä ja syksyllä.

Aamutossuja sen sijaan ei löydy ollenkaan meidän tukuistamme. Kengät ovat muutenkin hankala myyntiartikkeli, niitä kun pitäisi tilata useita kuoseja sekä kokoja. Kesällä meillä on kyllä nahkaisia sandaaleja muutamaa kokoa myynnissä, mutta muuten emme pidä valikoimissamme kenkiä.

Miten me teemme sitten tilauksia? Täällä kaupalla me keräämme tuotteita, jotka ovat loppumassa tai loppu erilliseen tilauskansioon. Se on järjestetty tukkujemme mukaan ja kun jonkin tukun alle on kertynyt tarpeeksi tavaraa, kutsumme tilausryhmän kokoukseen ja teemme tilauksen. Huomioon pitää ottaa tavaran tukkuhinta, menekki, onko sitä enää saatavilla ja paljonko meillä on varaa tilata. Jos olet aina halunnut tietää, miten tehdään tilauksia tukkuliikkeisiin, olet tervetullut katsomaan ja kokeilemaan itse!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti